Teimme ison annoksen pikkuleipiä tavallisista vehnäjauhoista ja puolikkaan annoksen gluteenittomista jauhoista. Jälkimmäisistä voin sanoa, että hyvin toimi nämäkin jauhot ja maistuvatkin hyvältä!
Ohje tulee tässä:
1/2 kg sokeria
1/2 kg sian rasvaa eli laardia
1 kg jauhoja
1/2 kg mantelijauhoja
hiukan kanelia
hiukan anista (hienonna vähän)
Sekoita sokeri (jota pyöräytimme hiukan tehosekoittimessa, jotta siitä tulee hienompaa) ja hiukan lämmitetty laardi. Lisää muut ainekset ja sekoita hyvin ja huolellisesti. Jos teet gluteenittomista jauhoista, kannattaa mantelijauhon määrää lisätä, muuten tulee liian mureaa. Muotoile paksuhkoja pikkuleipiä ja paista kuumassa uunissa, kunnes näyttävät hyviltä. Ripottele päälle tomusokeria, seesaminsiemeniä, kanelia, mitä haluat! Valmis!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti