torstai 17. joulukuuta 2009

Jättipasta


Tänä jouluna Barcelonan kaduilta löytyy tällaisia valaistuja jättipastoja, galet de nadal, kaiken kaikkiaan 26 kappaletta.

Tietolähteeni koululla (=eräs puhelias isä) kertoi, että joulun tärkein ruokatraditio on escudella amb galets, eli tämän muotoisista pastoista tehty keitto, jossa on toki muitakin aineksia. En kylläkään osaa sanoa, että mitä, googlettemalla varmaan löytyy.

Minusta on kivaa, että joulukoristeissa kaupungilla on käytetty muitakin elementtejä kuin joulupukkeja ja lumiukkoja. Caga Tio, Caganersit (pienet kakkaavat hahmot, joita laitetaan jouluseimeen) ja nyt nämä jättipastat ovat omaleimaisia ja "täkäläisiä". Ainakin hauskoja.

3 kommenttia:

Wanha kirjoitti...

Mäkin bongasin yhden, kun käytiin siellä viikonloppuna, mutta enpä miettinyt sen suuremmin niiden merkitystä :) Kiitos kun kerroit!

Riikka kirjoitti...

Moikka!

Olen mieheni kanssa muutaman paivan Barcelonassa. Mukavan oloinen kauounki, vaikka nyt hiukan kylmempaa kuin yleensa tahan aikaan. Jos jotain speciaalivinkkeja missa kannattaa kayda niin laita viestia.

Kaukokaipuu

Tuikku kirjoitti...

Maassa maan tavalla, joulukoristeetkin :) Pastaa ei nyt ihan mieltäisi jouluiseksi "koristeeksi" mutta nuo Caga Tiot olivat minusta aika mainioita otuksia!
Muuten, tuolle miehekkeelleni soitettiin Barcasta useamman kerran....?