tiistai 3. tammikuuta 2012

Lumipäivä


Minä en pidä laskettelusta. Tai siis pidän kyllä itse siitä laskemisesta, mutta se kaikki muu siihen harrastukseen liittyvä saa minut raivon partaalle. Jonottamiset hisseihin, ihmispaljous, jonoissa etuilu, rinneravintoloiden soittama musiikki, hintataso, varusteiden kantaminen, kylmät varpaat monoissa,vessassa käynti hiihtovarusteet päällä... Juu, ei sovi minulle.

Niinpä olenkin antanut luvan itselleni nauttia vuorista muilla tavoilla. Tänään muun perheen lasketellessa minä käveleskelin ympäriinsä, otin kuvia, katselin rekikoiria ja lumilautailijapoikia, join kuumaa kaakaota, otin aurinkoa lepotuolissa ja lopulta pienimmän väsähtäessä tein hänen kanssaan lumiukkoja ja lumienkeleitä, leikin lumisotaa ja laskin pyllymäkeä.


Grandvalira on Pyreneiden suurin hiihtoalue. Alueen seitsemän hiihtokeskusta muodostavat 110 laskettelurinnettä, yhteensä yli 200 kilometriä laskettavaa, 67 hissiä, 40 kahvilaa tai ravintolaa ja niin edelleen. Melkoisen iso juttu siis! Armas mieheni, joka tietää melkosta paljon hiihtämisestä (tutut tietää kyllä...) kehui kovasti mestaa, vaikkakin lasten kanssa alueen tutkiminen jäi pintapuoliseksi. Vastaa kuulemma ihan jotain isoa Alppikeskusta, kuten Verbier. Toimiva ja todella iso, ja eiköhän kaiken tasoisille hiihtäjille löydy tekemistä.

Nyt kuuden tunnin ulkoilun jälkeen väsyttää mukavasti ja poskipäissä tuntuu, että aurinko on paistanut. Mitähän sitä huomiseksi keksitään!

Ei kommentteja: