lauantai 12. marraskuuta 2011

Joulusuunnitelmia

Vietämme tulevan joulun kotona omalla porukalla. Olohuoneessa on meneillään pieni remontti ja kunhan se on ohi ensi viikolla alan laittaa kotia hieman talvisemmaksi. Joulukoristeetkin lupasin ottaa esille jo hyvissä ajoin, mutta niiden kanssa odotetaan vielä muutama viikko.

Yleensä olemme viettäneet joulun aikaan vähintään muutaman päivän Rovaniemellä. Juuri tänä vuonna, kun päätimme jättää Suomen loman väliin, ystäväperhe täältä Barcelonasta matkustaa ensimmäistä kertaa Suomeen ja juuri Rolloon. Olisi ollut niin hauska tavata Rovaniemellä!

Heillä on varattuna sellainen valmismatka, johon kuuluu kaikenlaista aktiviteettia ja lämpimät vaatteetkin tarjotaan matkanjärjestäjän puolesta. Eniten heitä tuntui jännittävän pakkanen. Vuosi sitten he olivat kuulemma olleet Pariisissa jouluna ja heistä kylmyys siellä oli ollut jo sietämätöntä. Yritin selittää, että Lapissa kylmyys on erilaista, kun ei ole niin kosteaa ja että kun vain on lämpimät vaatteet päällä, niin kyllä siellä pärjää. Ja sisätiloissa on aina lämmin, joskus jopa liiankin kuuma!

Nyt on hiukan haikea olo, kun emme menekään Suomeen jouluksi. Vielä kesällä tuntui hyvältä ajatukselta viettää ensimmäinen joulu omassa kodissa ihan rauhassa, ystävien kanssa aikaa viettäen. Olen varma, että joulumme tulee olemaan tosi mukava, mutta niinköhän me aikuiset löydämme joulutunnelman ilman lunta ja saunaa!

Ei kommentteja: