sunnuntai 14. kesäkuuta 2009

Torres-viinit tutuksi


Sunnuntaiajelumme kohteena oli tänään Torresin viinitila Penedèsissä, Katalonian merkittävimmällä viinintuottaja-alueella, noin tunnin ajomatkan päässä Barcelonasta.



Osallistuimme tunnin kestävälle kiertoajelulle, joka maksoi 6 euroa aikuiselta. Kierros alkoi vartin mittaisella elokuvalla Torresin viinitilan ja sitä johtavan Torresin suvun historiasta. Kuulokkeista sai valita haluamansa kielen, ja tokihan valitsimme suomen. Elokuvan jälkeen siirryimme katsomaan toisen multimediaesityksen viinitilan vuodenajoista kuvineen, äänineen ja tuoksuineen.


Sitten hyppäsimme "possujunaan", joka kierrätti meitä viinitiluksilla, kellareissa ja tislaamoissa. Valtava tilahan tuo on, yli 4000 hehtaaria!


Lopuksi maistelimme hieman Torresin omia viinejä ja teimme ostoksia putiikista. Laatikollinen Sangre de Toroa lähti mukaan, ja jos meillä olisi puutarha olisin mielelläni napannut mukaani myös jokusen viinipensaan taimen. Jos tässä vaikka viinitilalliseksi alkaisi... No, ei ole puutarhaa, joten täytyy juoda vain muiden tekemiä viinejä!


Erittäin mielenkiintoinen tutustumisretki! Olemme käyneet viinitiloilla Ranskassa ja Sveitsissä, mutta emme koskaan ennen näin suuressa ja näin "kuluttajaystävällisessä". Tunnin kestävä kiertoajelu, jossa siis kuulimme selostuksen koko ajan, oli kiinnostava ja jopa paikoitellen mukaansa tempaava. Viininmaisteluhan on aina kivaa ja kerrankin tuli turistinähtävyyden myymälästä ostettua jotain, joka ei kotona harmittanut. Suosittelen kyllä tätä reissua!

1 kommentti:

Tuikku kirjoitti...

Torres on lempparini - kun vaan pää kestäisi!!!