lauantai 14. marraskuuta 2009

Englannin alkeet

Tenavamme ovat katalaanin kielisessä koulussa, jossa on kuitenkin joka päivä puoli tuntia englannin opetusta. Olen vaikuttunut siitä, kuinka tehokasta se on! Koulussa on joku erikoinen metodi käytössä, ja se tuntuu tehoavan. Tokihan lapset ovat ikänsä kuulleet englantia, mutta nyt syksyn mittaan he ovat alkaneet käyttämäänkin sitä. Varsinkin viisvuotias on innostunut oppimaan, ja alla on hänen itselleen tekemänsä sanakirjan ensimmäinen sivu:

Helou is moi, ju is sinä, goust is kumitus, mi is minä, vixi is noita, kät is cisa. Näillähän pärjäisi jo pidemmänkin aikaa englanninkielisessä maassa!

3 kommenttia:

Suvi O kirjoitti...

Haa! Viisivuotias kummityttömmehän on aivan loistopakkaus! Hienoa!
Kiinnostaisi tietää, mikä lapsilla on tuo oppimisen taktiikka, kun se on niin älyttömän nopeaa ja helppoa heille. (Ehkä he eivät vain tiedä että uuden kielen oppiminen on hankalaa...)

Wanha kirjoitti...

Suloista! Meillä likka teki katalaanin sanakirjan :D

Puhuuko teidän lapset ranskaa? Ettekö asuneet siellä aikaisemmin? Miten katalaani sujuu teidän lapsilta?

Ansku kirjoitti...

Suvi O.: Olisipa kiva oppia kieli kuten nuo lapset sen tekevät. Ei kielioppipänttäystä, ei poikkeuksen poikkeuksia, ei ääntämisongelmia...

Kenza: Meillä vanhempi puhuu ranskaa, mutta kyllä se on alkanut ruostua. Onneksi meillä on paljon ranskalaisia tuttavia täällä, tänäänkin tuli lapsille kunnon kielikylpy, kun kävimme kavereilla lounaalla.
Katalaani alkaa jo sujua, sanastoa on jo aika paljon ja kyllä nuo tuntuvat ymmärtävän, mitä lastenohjelmissa sanotaan. Saavat pian opettaa minuakin, minä en osaa vielä yhtään...