keskiviikko 4. marraskuuta 2009

Santa Maria del Mar



Jokohan kaikki Barcelonan kävijät ovat lukeneet Ildefonso Falconesin Meren katedraali -kirjan? Ainakin kesällä se näytti olevan suosituin rantalukeminen. Kiva kirja, jos vain kliseisen alun jaksaa kahlata. Kirjan yksi "päähenkilö" on Santa Maria del Mar -kirkko, jota kirjassa ahkerasti rakennetaan.

Kirkko on rakennettu Riberan kaupunginosaan 1329-1383, ja on erinomainen esimerkki katalonialaisesta gotiikasta. Näin kertoo siis ystävämme Wikipedia.

Kirkko on avara ja akustiikaltaan ilmeisesti mainio. Koristeita on vähän, koska ne tuhoutuivat sisällissodassa, mutta jotenkin se vaan tekee kirkosta viehättävämmän (vrt. Barcelonan katedraali, jossa vierailin samana päivänä. Voi sitä kullan kimallusta).

Lattian hautakiviä

Minäkin laitoin kynttilän palamaan. Toivottavasti lanttini menee kirkon ylläpitoon.

Alkuperäinen ikkunamaalaus on tuhoutunut vuonna 1428 maanjäristyksessä, nykyinen on 1400-luvulta.

4 kommenttia:

Suvi O kirjoitti...

Komia on kirkko!
Mutta voi minkä ovat menneet tekemään, noin uuden ikkunamaalauksen, toivottavasti ovat edes matkineet alkuperäistä... ;)
Vanhat kirkot on mun mielestä mielenkiintoisia, väkisinkin tulee miettineeksi niitä ihmisiä jotka on satojen vuosien aikana kuluttaneet samoja penkkejä kuin missä itse istuu. Mitähän he on miettineet, miten ovat eläneet, millainen perhe heillä on ollut...

Ansku kirjoitti...

Jotenkin tuo ikkunamaalaus oli minusta ihan älyttömän moderni tuohon muuhun kirkkoon verrattuna ;)

Jonna kirjoitti...

Kirja on luettu mutta kirkko on vielä katsastamatta, kuten myös Barcelona. Jospa tässä ihan pian pääsisi sinne puolelle maailmaa.

Ansku kirjoitti...

Jonna: Tule ihmeessä Barcelonaan, täällä on paljon muutakin nähtävää :)