sunnuntai 31. tammikuuta 2010

CosmoCaixa, tiedemuseo

Vuonna 2005 avattu CosmoCaixa on valittu Euroopan parhaimmaksi tiedemuseoksi, enkä ihmettele. Valtavassa tiedekeskuksessa on mm. sademetsä ja planetaario sekä ennen kaikkea paljon interaktiivista toimintaa pienille ja isoille. Kolme tuntia ei riittänyt alkuunkaan kaiken tutkimiseen, täytyy siis mennä toisenkin kerran. Museo on paitsi hauska myös opettavainen ja selkeä: opastekstit löytyvät englanniksi, espanjaksi ja katalaaniksi ja lähes kaikkea saa konkreettisesti kokeilla. Lapsista oli huisin hauskaa tutkia vaikka mitä fysikaalisiin ilmiöihin perustuvia juttuja ja ihmetellä kaikkea fossiileista kivikauden ihmisiin.

Eikä hintakaan ole paha: 3 euroa aikuisilta, lapset menivät sisään ilmaiseksi. Ja ravintolakin löytyy, joten kyllähän täällä saisi vaikka kokonaisen päivän kulumaan.


Sademetsää voi tutkia ikkunan takaa, mutta pääsee sinne sisällekin katselemaan kasveja, käärmeitä, lintuja, kaloja ja nisäkkäitä.

Sademetsässä on luonnollisesti kuumaa ja kosteaa (tuli jotenkin viime kesä mieleen...) ja säännöllisin väliajoin siellä sataa vettä!

Sademetsän elämää saa tutkia myös veden alla.

Henkilökunta oli tutun näköistä, mutta hieman jähmeähköä.

1 kommentti:

Tuikku kirjoitti...

Ansku, sinut on haastettu, kaivamaan kuva-arkistoja, haaste löytyy blogistani...