sunnuntai 24. tammikuuta 2010

Viikonloppu lumilla


Hiihtoviikonloppu Ranskan Pyreneillä takana. Oli ihan mukavaa, vaikka keli ei ollutkaan superhieno. Oli pilvistä ja luntakin sateli.

Sanon "ihan mukavaa" siksi, että en ole mikään hiihtokeskusfani. Lumesta, auringosta ja puhtaasta ilmasta voi nauttia niin monilla mukavimmillakin tavoilla. Jonottaminen, meteli, päättömästi laskevat lapset (ja aikuisetkin), nihkeät rinneravintolat... Ja etenkin vessakäynnit lasten kanssa: saimme yhdellä kerralla aurinkolasitkin putoamaan vessanpönttöön pissan sekaan. Juu, ei ihan mun juttu ole tämä! Ensi kerralla pulkka mukaan ja lumikengät vuokralle!

Mutta mukavaa siis oli. Lapset nauttivat: viisivuotias on oikea sähköjänis ja hallitsee sukset ja hissit erinomaisen hyvin ja kolmevuotias pääsi myös ensimmäistä kertaa suksien päälle. Hotelli oli oikein kiva, illallinen ja illallisviini mainioita ja kävimme myös kurkkaamassa yhtä tönöä, maison de villagea, ostomielellä. Ei ollut sitä meille tarkoitettu, mutta etsintä jatkukoon... (Olemme siis vähän haaveilleet jotain pientä edullista chalet'a tuolta Ranskasta, mutta kalliita ovat penteleet. Tässä olisi ollut hinta kohdillaan, mutta halpaan hintaan on aina jokin syy. Ehkä joskus tärppää :)).

3 kommenttia:

Wanha kirjoitti...

Meidän pitäisi käydä ennenkuin lumet sulavat tekemässä vastaava reissu. Jospa helmikuun lopussa.

Tönö Ranskassa kuulostaa hienolta :)

Anu kirjoitti...

Hei Ansku!

Ensimmäisellä kunnollisella visiitillä blogissasi, kerrankin oli aikaa lukea myös vanhempia postauksiasi. Olette kyllä asuneet ihanissa paikoissa! Jahka Japanista on aika siirtyä eteenpäin, tuollainen Keski-Etelä-Euroopan pitkitetty turnee passaisi mulle varsin hyvin! Ja chalet jostain vuorilta myös ;)

Ansku kirjoitti...

Kenza: Tönö kuulostaa ehkä hienommalta kuin olisikaan. Budjetti kun ei veny ihan mahdottomiin lukaaleihin ;). Vaatimustaso ei voi olla kovin korkea... Mutta eipä siinä, jos vaikka jonkun pienen mökin tuolta Ranskasta löytäisi, tulisi ylläpidettyä vähän siteitä siihenkin maahan.

Anu: Kiitos käynnistä! Ei siellä Japanissakaan kamalalta näytä ;). Joskus kun pääsisi käymään... Hieman kateellinen olen Kenzalle, kun sinne pääsee lomailemaan :D.