maanantai 20. syyskuuta 2010

Festa de la Verema, Alella

(Julkaistu ensimmäisen kerran 12.9.2010)

Alellassa, Barcelonan lähikaupungissa vietettiin tänään viinijuhlia ja sinnehän piti meidänkin päästä. Käsittääkseni juhlimme sadonkorjuuta, sen tarkemmin en osaa sanoa, sillä kaikki tieto oli vain katalaaniksi. Mutta mukava juhla oli tämä Festa de la Verema! 


Kaupunki järjesti tänä vuonna ensimmäistä kertaa juhlien 36 vuotisen historian aikana englanninkielisen tutustumiskierroksen Marfilin viinitaloon. Aikaisempina vuosina kierrokset ovat olleet vain katalaaniksi, espanjaksi niitä ei kuulemma järjestetä, politiikkaa, politiikkaa... Tutustuimme viinin valmistukseen ja saimme pienen oppitunnin viininmaistelusta. Ja maistelimme lopuksi runsaat lasilliset oikein hyvää valkoviiniä. Alellan viiniä muuten tuotetaan niin vähän, että sitä ei riitä myyntiin kuin tähän Barcelonan seudulle, ihan vähän muualle Espanjaan ja jonkin verran Sveitsiin. Että melko harvinainen viini oli siis kyseessä.

Kierroksen jälkeen siirryimme kadunreunaan katselemaan jättiläiskulkuetta. Rummut pauhasivat ja jättiläiset olivat jälleen hienoja! Kaupungilla oli paljon väkeä, ja kun menimme aukiolle, jossa viininmaistelu- ja ruokateltat olivat, alkoi jo melkein ahdistaa! Systeemi toimi siten, että vitosella sai ostaa ruokakupongin, jolla sai neljä annosta valitsemastaan kopista. Myös viininmaistelu toimi samoin; vitosella sai kolme lasillista viiniä ja lisäksi sen lasin muistoksi. Huh, lasilliset olivat reippaalla kädellä annostellut, jätin lippujani käyttämättä (eihän nyt hyvää viiniä maahan voi kaataa...). Mutta muistolasin otin kotiini mukaan! 

Ei kommentteja: