tiistai 21. syyskuuta 2010

Ilta koululla

Niin paljon olisi kerrottavaa, mutta aloitetaan nyt tylsimmästä päästä, eli koulun vanhempainillasta. Eilen oli ekaluokkalaisen eka sellainen. Tällä kertaa kökötin kaksi tuntia pienellä sinisellä muovijakkaralla, jonka kuppimaiseen istuinosaan takapuoleni ei oikein mahtunut. Hieman puuduttavaa, mutta ei niin pahasti kuin eräässä vanhempainillassa Ranskassa. Sen istunnon jälkeen kun tuntui oikeasti siltä, ettei veri kierrä enää ikinä jaloissa.

Vanhempainillan anti meni minulta pahasti ohi, koska kaikki käytiin läpi katalaaniksi, mutta pläräilin lapsen koulukirjat läpi siinä joutessani. Espanja, katalaani, englanti, matikka... Kaikki siistissä pinossa pulpetissa. Lisäksi lukujärjestyksestä löytyy jumppaa, musiikkia ja shakkia sekä käsittääkseni luonnontieteitä. Jään joku päivä juttelemaan opettajan kanssa tarkemmin asioista, muutama käytännön juttu on vielä epäselvä.

Ekaluokkalaisilla, joka siis vastaa Suomen eskariluokkaa, ei ole vielä läksyjä eikä kokeita, mutta paljon noilta tunnutaan vaativan. Opettaja on aika tiukka, mikä on vain hyvä, sillä luokasta löytyy muutama melkoisen vauhdikas kaveri. Onneksi lukujärjestyksestä löytyy muutamia taukoja, että pääsevät pihalle purkamaan pahimmat paineet!

Nuorempi tenava jatkaa vielä infantilin puolella, ja siellä mennään ihan samaan malliin kuin viime vuonnakin. Ei siis uutisia siltä suunnalta!

Ei kommentteja: