maanantai 20. syyskuuta 2010

Kesäloma Courtaulyssa


Elokuussa pakenimme Barcelonan ihmismassaa ja hellettä pariksi viikoksi Ranskan maaseudulle, Courtaulyn kylään Languedoc-Roussilloniin. Kylä on todella pieni, muutama kymmenen asukasta, asukkaiden keski-ikä kylänraitista päätellen melkoisen korkea eikä mitään palveluja, mutta se oli juuri sitä mitä me halusimme. Hiljaisuutta, puhdasta ilmaa ja leppoisaa menoa. Illallistamista takapihalla, grillailua, ulkona olemista, pitkiä kävely- ja pyöräilylenkkejä... Maisemat olivat upeat!

Itse kylässä ei varsinaisesti ole mitään näkemistä, mutta siitä on helppo käydä esimerkiksi Mirepoix'ssa, Limoux'ssa ja Carcassonnessa ja lisäksi sieltä lähtee hyviä maastopyöräreittejä. Me teimme päiväretkiä niin Pyreneille kuin viinipelloille, ja meillä oli ihan täydellisen hyvä loma!



Majoitumme Chez Georges'ssa, vuokra-talossa, jota voimme varauksettomasti suositella. Talo on aivan ihana ja omistajat, jotka asuvat naapurustossa ovat todella huomaavaisia ja vieraanvaraisia. Sovimme jo tulevamme uudestaan! Tuolta linkistä löytyy lisää tietoa ja kuvia.

Vielä muutama kuva kylänpinnasta...

Luumupuut notkuivat luumujen painosta. Napsimme vatsamme täyteen myös karhunvatukoita ja kirsikkatomaatteja, jälkimmäisiä tosin luvan kanssa.

Aamulenkillä säikyttelin lampaita.

Aasikaverukset kävelyretken varrelta

Kirsikkatomaattisatoa.

Kylään johtava tie tiistain ruuhka-aikaan. Liikenne ei ollut ihan yhtä vilkasta kuin Barcelonassa.

Kyläkirkko. Kellotapulit ovat tuon näköisiä, jotta tuuli pääsisi niistä läpi eivätkä kaataisi niitä. Kellot soivat päivittäin puolen tunnin välein alkaen aamuseitsemältä kestäen iltakymppiin. Pian siihen tottui...

Vive les paysans!

Ei kommentteja: