sunnuntai 7. marraskuuta 2010

Paavi Barcelonassa

Katselen tässä telkkarista suoraa lähetystä paavin vierailusta Barcelonaan. Aamulla pappamobiili meni melkein meidän talostamme ohi, olisin nähnyt ikkunasta, jos vain olisin sattunut oikeaan aikaan katsomaan. Olimme silloin aamupalalla, joten väliin jäi. Paavin vastaista mielenosoitusta olemme sentään katselleet ja kuunnelleet.

Paavi on täällä vihkimässä Sagrada Famílian kirkoksi. Sisätiloissa näytti jo tv-kuvan perusteella aika valmiilta, ainakin valmiimmalta kuin seitsemän vuotta sitten, jolloin viimeksi siellä sisällä vierailin. Kirkkoa voi nyt, vihkimisen jälkeen, käyttää erilaisiin pyhiin toimituksiin. Olisipa hienoa päästä vaikkapa joulumessuun tuonne!

4 kommenttia:

fifin maman kirjoitti...

Ei kai se kirkko, siis S.F. vielä voi olla valmis? Näin äkkiä? Hyvä silti, jos on, onhan sitä pykättykin hyvän aikaa.

Ansku kirjoitti...

Eihän se vielä ole lähellekään valmis, mutta näin paavin vierailun alla siellä oli pistetty sisätiloissa hösseliksi ja saatu se aika valmiin näköiseksi. Näytti vähän kuin osa pylväistä oli "huputettu", eli paljonhan siinä oli sellaista lavastamistakin tavallaan.

Kirkkoa on nyt rakennettu 127 vuotta ja jostakin luin että tavoitteissa olisi saada se valmiiksi 2026. Vielä siis kotvasen kestää :).

Suvi O. kirjoitti...

Joulumessu S.F:ssa! Olisi kyllä aika huikeaa. Mahtaa sinne olla jono ja tunku, kun muutenkin on ruuhkaa ovella.

Ansku kirjoitti...

Suvi: Eikö olisikin! Mutta on siellä kotikylän kirkossakin mahtava joulutunnelma, on on... :)