maanantai 24. tammikuuta 2011

Lastenhuoneeseen tapettia

Vihdoinkin saan alkaa suunnitella remonttia!! Kävin tänään ensimmäisessä vastaantulevassa tapettikaupassa hypistelemässä lastenhuoneen tapetteja. Laitamme mahdollisesti leikkihuoneen takaseinälle tapetin, muuten seinät maalataan valkoisiksi. Tällaisia vaihtoehtoja löytyi varttitunnin aikana...

1. Vähän kuin tosi leveä boordi, jossa metsäneläimiä (kuva jostain syystä kallellaan...). En halua mitään lällypinkkiä huonetta (kieltäydyin edes katsomasta myyjän esittelemää Hello Kitty -tapettikirjaa). Molemmat lapset rakastavat eläimiä ja toisen ehdoton lempiväri on vihreä, joten sopisi huoneeseen siinä mielessä hyvin. Se vain mietityttää, että näyttääkö tällainen vaakamallinen tapetti, vai millä nimellä sitä kutsutaankaan, jotenkin hölmöltä ja "keskeneräiseltä"? Vaatisiko se juuri oikealla sävyllä vihreäksi maalatun seinän? Ja tekisikö tällainen pienestä huoneesta levottoman näköisen?


 2. Toinen vihreäpohjainen eläintapetti. Samaa tapettia oli myös ainakin beigenä. Kuva vääristää, vihreä ei ollut noin hurja livenä. Jotenkin tykkäsin, mutta en oikein tiedä... Onko vähän liian lapsellinen?


 3. Toinen vaakatasoon tuleva tapetti, boordintapainen, mutta leveä. Voisin kuvitella isosiskon rakastavan tätä, mutta onkohan vieläkin liian lälläri? Ja tämäkin on ehkä liian dominoiva pienessä huoneessa.

4. Lintutapetti, jota vaaleanpunaisena ja beigenä (eli meidän tapauksessamme vaaleanpunainen vaihtoehto tulisi kyseeseen). Kaupassa tapetti oli suosikkini, mutta nyt se näyttää jotenkin hassulta... Tuo hohtavuus lähinnä vähän mietityttää. Meneekö liian hempeäksi?

5. Peruskukkatapetti. Tässä oli livenä reippaammat värit ja tämä olisi ehkä sellainen varma valinta. Mutta sopiiko tämä meidän tytöille, jotka ovat kuitenkin enemmän rokkimimmejä ja eläinhulluja kuin kukkaistyttöjä? Ja onko vähän tylsä vaihtoehto?

Minulla oli tosiaan vain vartti aikaa selailla kirjoja ja niitä jäi sinne vielä valtava kasa avaamatta. Käyn joku päivä katselemassa uudestaan, pitäähän minun löytää tapetit myös aikuisten makuuhuoneeseen ja vierashuoneeseen!

4 kommenttia:

Suvi O. kirjoitti...

Hello Kitty -tapettikirja!!! Kaikkea sitä!
Tuo leveä boordi kyllä minusta vaatisi oikean sävyisen taustamaalin, että se tulee kunnolla esille. Mutta sehän on vain sekoituskysymys, tapettipala kouraan ja maalikaupoille, kyllä ne tekee mitä haluaa.
Vihreä villieläintapetti oli mun suosikki näistä, eikä ollenkaan liian lapsellinen, eihän neidot kuitenkaan niin kovin vanhoja vielä ole...? Toisaalta tuo kukkatapetti on kanssa kiva, mutta aika vaaleanpunainen. Räväkät värit on musta kivoja myös seinillä, ne tuo eloa huoneeseen, ja toisaalta kätkee paljon sitä roinamäärää, mikä lastenhuoneessa yleensä sijaitsee. Kokovalkoinen huone taas oikein korostaa kirjavaa tavarapaljoutta.
Kyllä sisustaminen, tai ainakin sen suunnittelu, on ihanaa!

Wanha kirjoitti...

Mä tykkään ykkösestä ja linnuista.

Miten ois toi ykkönen about keskelle tai vähän ylemmäs seinään ja sitten maalaat sen alaosan sopivalla vihreällä, yläosa voisi jääda valkoiseksi?

Toi kakkonen on mun mielestä enemmän taaperoiden juttu. Mutta nämähän ovat makuasioita :)

Toi nelonen on kiva, sopisi muuallekin taloon, vaikka yhdelle seinälle tms. Ääh, mä en osaa sisustaa, mutta pidän tapetista kyllä :)

Mä suosittelen eläinaiheista tapettia, jos teidän tytöt siitä tykkää :)

Ansku kirjoitti...

Suvi: Meillä tulee muu huusholli olemaan aika tiukasti musta-valkoinen ja tässä huoneessa (ja ehkä myös vierashuoneessa) olisi mahdollisuus revitellä. Joten valkoiset seinät on nounou :). Ja todellakin valkoiset seinät korostaa vaan sitä sekasotkua, jota ei lastenhuoneessa voi välttää millään!

Elisabeth: Mulla on samat suosikit kuin sulla :). Tuo lintutapetti oli paljon kivemman näköinen livenä, vaikka siinä onkin vähän hohtava pinta, jota vierastan.

Käyn lauantaina mittailemassa seiniä ja ensi viikolla täytyy tehdä päätöksiä. Apua! :)

Anonyymi kirjoitti...

Hei

Mistä tuota ihanaa eläinaiheista leveää boordia saa? Ja satutko muistamaan mitä maksoi? :)