torstai 3. helmikuuta 2011

Hiukan remonttisuunnitelmia

Viime päivät ovat menneet remonttia suunnitellen. Kävin alkuviikosta asunnolla katsomassa, että mitä kaikkea siellä pitääkään tehdä, ja onhan sitä hommaa valtavasti! Nyt odotan saavani pian pohjapiirroksen, jonka kanssa voin sitten mennä remontti-reiskan juttusille. Ihan yksin emme nimittäin remonttia voi tehdä, koska sieltä kaatuu seiniä, vaihtuu ovia ja keittiö ja kylpyhuoneet menevät kokonaan vaihtoon.

Ennen muuttoa meillä on vain reilu viikkoa aikaa tehdä pientä pintaremonttia. Haluaisin saada makuuhuoneet kuntoon, eli seinät ja katot maalatuiksi tai tapetoiduiksi ja komerot muutettua liukuovikaapistoiksi. Kaikki pistorasiat ja sähkökatkaisimet menevät myös uusiksi. Muut huoneet tehdään sitten pikkuhiljaa.

Asunnossa on kauttaaltaan vaaleanpunainen marmorilattia, joka tässä vaiheessa vain kiillotetaan. Omaa lempiväriä se lattia ei ole, mutta toistaiseksi saa kelvata. Tuopahan vähän persoonallisuutta. Muuten asunnosta tulee selkeän mustavalkoinen ja moderni. Meillä on jonkun verran Ranskan kirppareilta ostettuja vanhoja massiivipuisia huonekaluja, jotka saavat tuoda mustavalkoisuuteen lämpöä ja kerrostumaa, mutta yleisilmeestä haluan valoisan ja avaran. Beige, romanttisuus, röyhelöt, maalaisuus ja koriste-esineet ovat nou-nou. Niiden sijaan haluamme selkeyttä, iloisuutta, valoisuutta ja sitä, että kaikille tavaroille on paikka ja kaikki tavarat ovat paikoillaan (lapsiperheessä lienee toiveajattelua...).

Huonekaluja meidän ei onneksi tarvitse paljoakaan hankkia. Monia juttuja toki haluaisin, vaikkei ne niin välttämättömiä olisikaan. Sohvan haluaisin vaihtaa, mutta se saa kelvata vielä pari vuotta, eli siihen saakka, että lapset ovat oppineet sisäsiisteiksi. Eteiseen haluaisin van der Rohen Barcelona -rahin, mutta sekin saa odottaa. Ja monta muuta juttua...

1 kommentti:

Saituri kirjoitti...

Remonttia remonttia :)