sunnuntai 13. helmikuuta 2011

Tykkäätkö lofteista?

Minä tykkään. Voisin helposti kuvitella meidät asumaan loftiin, jossa olisi yksi ainoa avara, korkea tila ja tehdasmeininkiä (no, ehkä vasta sitten, kun lapset ovat muuttaneet omilleen).

Kävimme kaverin kanssa katsomassa kuluneella viikolla eräitä luksus-lofteja Poble Noussa, ihan piruuttamme. Emme olleet liikkeellä varsinaisesti ostomielellä (todellakaan, hinnat vaihtelivat 450 000 eurosta miljoonaan), kunhan vaan uteliaisuuttamme kävimme kyselemässä ja ihmettelemässä.

Mutta voi hitsi ne olivat ihania! Rakennus on alunperin toiminut viinatehtaana, myöhemmin sokeritehtaana. Kompleksin nimi olikin Passatge del Sucre, ja asunnonesittelijä vitsaili, että Passatge del Alcool voisi houkutella lähinnä tiettyä väestöryhmää :). Asuntoja on kaikkiaan 29, joista vasta 11 oli myyty. Koot vaihtelevat 102 neliöstä muistaakseni yli 200 neliöön, ja neliöt ovat jakautuneet yhteen, kahteen tai kolmeen kerrokseen.

Asunnoissa oli vanhaa tiiliseinää ja kattopalkkeja, mutta tekniikka ja materiaalit oli viimeisen päälle modernia. Ainoastaan kylpyhuoneet olivat ovien takana, muuten tila oli yhtenäinen.

Ehkä jonain päivänä löydän itseni asumasta tuollaisesta paikasta...





3 kommenttia:

Suvi O. kirjoitti...

Onpa hienoja! Minä voisin kanssa tykätä loft-asunnosta, ja ajatus vanhasta tiiliseinästä on varsin kiehtova.
Mäkin pääsen tässä jonkun ajan päästä miettimään sisutusjuttuja, mutta ehkä hieman pienemmässä mittakavassa kuin te. Eikä me mihinkään loftiin olla todellakaan muuttamassa... :)

Wanha kirjoitti...

Mua viehättää erittäin paljon loftit. Jos oltais jääty Suomeen yksi vaihtoehto olisi ollut ostaa loft-asunto vanhasta silkkitehtaasta pk-seudulla.

Ansku kirjoitti...

Suvi: Mitämitä?? Toivottavasti satutaan samaan aikaan FBiin, tenttaan sua sitten :)

Elisabeth: Silkkitehtaasta, se kuulostaa hienolta! Sääli, että loftit on tällä Barnassakin aika harvinaisia. Asunnon esittelijä kertoi, että täkäläiset tavalliset tallaajat eivät ymmärrä loftien viehätystä, vaan haluavat selkeän huonejaon. Hän oli myynyt lofteja lähinnä arkkitehdeille ja ulkomaalaisille.