tiistai 31. toukokuuta 2011

Güellin perheen palatsissa


Palau Güell on avannut ovensa remontin jälkeen ja kävimme tänään tutustumassa siihen.

Upporikas Eusebi Güell pyysi Gaudía rakentamaan perheelleen palatsin. Vuodet 1885-1890 kuluivat rakennustöissä, ja perhe asui loppuelämänsä talossa.

Eusebin isällä, Joanilla, oli talo Rambla dels Caputxinsilla ja Eusebi halusi rakentaa talonsa samaan kortteliin ja yhdistää ne toisiinsa sisäpihalla. Hän osti useita naapuritaloja ja pian hän omisti lähes koko korttelin. Alue oli siihen aikaan huonomaineista, ja samalla kadulla, eli Carrer Nou de la Ramblalla sijaitsi esimerkiksi kaupungin kuuluisin ilotalo. Güellin tavoitteena oli saada alueen maine paremmaksi, ja hän antoi Gaudílle vapaat kädet ja rajattoman budjetin palatsinsa rakentamiseen.

Rakennus on täynnä Gaudín suunnittelemia upeita yksityiskohtia. Katolla on värikkäitä, erimuotoisia savupiippuja ja joka puolella on yksityiskohtia, joista löytyy luontoaiheita. Modernismia parhaimmillaan!

Hieno paikka viettää tällaista puolipilvistä päivää! Sisäänpääsy oli kympin, ja palatsi sijaitsee Carrer Nou de la Ramblalla numeroissa 3-5, eli aivan Ramblan kupeessa.


Ei kommentteja: