maanantai 1. elokuuta 2011

Nyt musta lippu liehumaan (hulabaloobalai)

Viime kesästä saakka meitä on kiinnostanut käydä pienellä risteilyllä Canal du Midillä, kanavalla, joka halkaisee Ranskan yhdistäen Välimeren ja Atlantin ja joka kuuluu Unescon maailmanperintöluetteloon. Tänään sitten hyppäsimme veneeseen Castelnaudaryssa.

Kanava rakennettiin 1600-luvulla lähinnä viljakaupan tarpeisiin. Lisäksi kanavanrakennuksella ranskalaiset alukset välttivät Gibraltarin kautta kiertämisen. Kanava on kaikkiaan 241 kilometriä pitkä ja siinä on 103 sulkua. Me teimme vain pienen, parin tunnin risteilyn, joka kattoi vajaan kymmenen kilometriä ja johon kuului yksi sulkuportti.

 Kuvassa häämöttää sulkuportti, jonka kautta mennen tullen menimme.

 Kanavan vierellä kulki pyörätie, jota pitkin olisi ihana käydä joku kerta kävelemässä tai pyöräilemässä. Pyörätietä olisi yhden oppaan mukaan yli 40 kilometriä, ja ennen vanhaan sillä kulkivat proomuja vetävät hevoset.


 Omaa kivaa. Kaksi tuntia oli maksimiaika veneessä helteisenä päivänä näiden tyyppien kanssa. Onneksi mukana oli pikkuinen koira, se jaksoi kiinnostaa koko matkan ajan. Lapset olisivat myös saaneet ohjata venettä, mutta eihän se meidän neitejä kiinnostanut...

Opastus oli ranskaksi, mutta koska kielitaitoni on hieman(!) ruosteessa pyysin infoa englanniksi.

Ei kommentteja: