torstai 22. joulukuuta 2011

Ollaan jo valmiita!

Joulutouhut alkavat olla hyvällä mallilla. Piparit, pullat ja kakut on leivottu, laatikot, pasteijat ja gluteenittomat joulutortut tehdään vasta aattona. Pakasteessa on karjalanpiirakoita, leipäkone saa tehdä ruisleipää ja ehkä gluteenitonta leipää. Suklaata on yllin kyllin.


Aattona syödään perinteisiä jouluruokia ranskalaisin ja espanjalaisin lisäyksin. Kaikki turhan hankala on karsittu listalta pois, pääasia on, että ruoka on hyvää ja se maistuu kaikille. Joulupäivänä on raclettea, ystävät tulevat syömään. Ei pääse laihtumaan ei.


Lahjat on hankittu. Yritimme välttää tänä jouluna turhan materian hankinnan. Lapset saavat meiltä molemmat yhden lahjan, toinen kauan kaivatun Barbien, toinen keräämiään Schleichin eläimiä (plus nuorempi saa bonuslahjaksi unikaverin, koska vastasi kysymykseen "mitä haluaisit joulupukilta lahjaksi?" oikein, eli "en mitään, minulla on jo kaikkea. Tai no ehkä punaiset sukat"). Lapset saavat kuitenkin paljon lahjoja sukulaisilta ja kummeilta, eli ei heille ihan surkea joulu tule. Ja koko perheen yhteiseksi lahjaksi ostimme pianon! Siitä tulee olemaan paljon iloa (ja kyllä, sitä voi soittaa kuulokkeet korvilla, eli naapuritkaan eivät häiriinny pimputtelusta).


Emme myöskään lähettäneet tänä jouluna paketteja postin kautta. Mieluummin annamme suuremmat lahjat sitten, kun näemme kummilapsiamme ihan livenä ja voimme viettää aikaa heidän kanssaan. Toivottavasti pian! Suomen lomallani vein lahjoja niille lapsille, joita tapasin.


Ja koska tämä joulunalusaika on ollut näin rentoa, on minulla ollut aikaa paukuttaa Angry Birdsiä. Seasonsin joka kalenteriluukusta on saatava kolme tähteä :)

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hyvää joulua vielä tätäkin kautta koko perheelle! Kummityttönne tulee olemaan koko suvun kaunein siinä ihanaisessa mekossaan, joten iso kiitos vielä siitä.

Ei tullut meillekään valkoista joulua, vaikka juuri nyt vähän lunta maassa onkin. Aatoksi sitten luvataan +6 astetta ja vesisadetta. Onneksi pääsemme sitten tapanina lähtemään lasten kanssa sinne joulupukin kotimaisemiin.

Sanja