Ensin kiehautetaan hetkisen verran sopiva määrä perunoita, ei kuitenkaan pehmeiksi asti. Sillä aikaa kypsennetään parisataa grammaa "lardonia" (olisiko kinkkusuikaleet oikea käännös suomeksi? Vaiko peräti läskisuikaleet?) ja sipuli pannulla.
Reblochon-juusto kuoritaan ja halkaistaan.
Perunat viipaloidaan, laitetaan uunivuokaan vuorotellen lardon-sipulisekoituksen kanssa, sekaan suolaa ja pippuria ripotellen. Lisätään ranskankermaa pari-kolme desiä, sillä lailla että näyttää sopivalta. Laitetaan juusto päälle ja lopuksi lorotellaan desi, pari Savoien valkoviiniä.
Työnnetään vuoka uuniin tunteroiseksi ja sillä aikaa pelataan Wiitä.
4 kommenttia:
Aijai, kyllä näyttää hyvältä!
Nami! Näyttää hyvältä - ja melkein tuoksukin tuntuu tänne asti, niin meheviä ovat kuvat.
On kyllä oikeaa herkkuruokaa kylmiin iltoihin. Tosin saattaisi alkaa näkyä lantiolla, jos kovin usein söisi ;).
eikös tuo lardon ole suomeksi laardi? herkulliselta näyttää
Lähetä kommentti