perjantai 9. heinäkuuta 2010

Pitikin sanoa


Kun satun kuulemaan suomea kaupungilla tai näen ilmiselvästi suomalaisia en koskaan mene juttusille. En täällä kotikaupungissa enkä missään lomareissuillakaan. Kuuntelen salaa ehkä muutaman sanan, mutta pidän visusti oman suuni kiinni. Hyssyttelen lapsiakin olemaan hiljaa.

Paitsi tänään. Huomasin liikennevaloissa mukavannäköisiä suomalaisia lomalaisia, joilla oli kaikilla reput selässään ja kamerakin näkösällä. Mietin hetken ja sitten päätin varoittaa näistä hemmetin taskuvarkaista, joita pörrää taas joka nurkalla. Repusta häviää tavarat ennen kuin kissaa ehti sanoa, tai mitään muutakaan. Ovelia ovat.

Jälkikäteen olen nyt miettinyt, että olisiko sittenkin pitänyt olla sanomatta. Mikä minä olen turhaan toisia säikyttelemään. Mitä se mulle kuuluu. Toivottavasti ei mene heillä loppuloma hermoillessa!

Meiltä ei ole vielä varastettu mitään, onneksi. Eikä vierailtammekaan. Suurimmalta osalta tuttavistamme on kyllä viety lompakko, laukku tai kännykkä. Mitään väkivaltaisia juttuja ei ole muistaakseni sattunut kenellekään, lähinnä taitaa tilanne tehdä varkaan. No, baarissa on lisätty tippoja juomiin, mutta senkin kaverit huomasivat eivätkä erehtyneet juomaan. Koteihinkin on tungeuduttu silloin, kun asukkaat eivät ole olleet kotona.

Mitenhän on, alkavatko muut ulkosuomalaiset juttelemaan sattumalta tapaamiensa suomalaisten kanssa?

5 kommenttia:

RuusuLiisa kirjoitti...

En minäkään kovin hanakasti mene juttusille ulkomailla jos muita suomalaisia tulee vastaan. Tietty puhun jos kontaktia otetaan vastapuolelta. Kaikkein hymyilyttävin muisto keväältä 2008 Barcelonasta (suomalaisuudesta). Jonotettiin Les quinze nitsiin syömään eräs kaunis päivä ja takaamme kuuluu selvällä savon murteella - miehelleni osoitetut sanat: ' siehä taiat olla suomalaine ja oot sitte löytännä itelles paikallise akan'. Mukava pariskunta jonotti meidän takana; tulevia kieltenopettajia kuulemma.

Hanna kirjoitti...

Mä panikoin noista taskuvarkaista jo ihan hillittömästi, vaikken vielä ole edes lentoja varannut!! :D On niistä sen verran varoiteltu. Joko en uskalla pitää mitään omaisuutta mukana, tai sit teippaan ne kaikki itseeni kiinni. Lompakolla ei niinkään olisi väliä, jos ei siellä pidä mitään tärkeitä kortteja tai paljoa rahaa, mutta jos puhelin tai kamera lähtisi, niin iso surku tulisi!

Ella B kirjoitti...

Mulle tulee aikalailla sama reaktio. Sitä vaan jotenkin lamaantuu että nuo onkin suomalaisia. Siis ne ihan oikeasti puhuu myös suomea. Eikä siinä sitten tiedäkään että mitä niille nut voisi alkaa puhua. Joten pysyn useimmiten hiljaa. Ja yritän näyttää mahdollisimman vähän suomalaiselta (tsekkaan onko päällä mitään Marimekkoa). Toisaalta en ole ikinä asunut paikassa, jossa suomalaisia näkisi usein tai edes joskus, vaan aika harvoin.

Wanha kirjoitti...

Mä yleensä en mene juttelemaan, vaan toimin juuri noin niinku sinäkin :)

Mulla on kerran yritetty varastaa lompakko Barcelonassaps mennessäni ruuhkassa junaan, mutta mies huomasi sen. Muuten olemme saaneet olla rauhassa, kotiin ei ole murtauduttu, autoon ei ole murtauduttu, eikä keneltäkään ole näpistetty yhtikäs mitään. En tiedä olemmeko sitten olleet poikkeuksellisen onnekkaita? tapasin viikko sitten suomalaisen Cadaquessissa ;) ja hän kertoi, että ekana yönä kun ajoi Barcelonaan Saksasta niin autoon murtauduttiin.

Onhan niitä ammattimaisia taskuvarkaita aika paljon nykyään Suomessakin.

Ansku kirjoitti...

RuusuLiisa: Sinä siis näytät espanjalaiselta :)!

Hanna: Ei ne taskuvarkaat ole häiriöksi, jos vaan itse pitää järjen päässä ja pitää huolen tavaroistaan. Nopeita ne kyllä ovat ja varmasti tarttuvat tilaisuuteen. Minäkään en kuljeta lompakkoa mukana, minulla on pikkupussukassa vain pankkikortti ja henkkarit. Eipähän tarvitse sitten soitella joka paikkaan ja perua kortteja. Kännykän katoaminen harmittaisi eniten.


Ella B: Täällä näkee päivittäin suomalaisia. Hieman eroa siihen, kun asuimme Ranskassa, siellä oli paljon suomalaisia, mutta tunsimme heidät kaikki. Tai ainakin olimme varmoja, että oudot suomalaiset ovat kylästelemässä jonkun tuttumme luona :).

Kenza: Eräältä kaverilta vietiin auton etupenkiltä lompakko, sillä aikaa kun laittoi lastaan turvavöihin. Sanoi, että oli tosi fiksusti pukeutunut tyylikäs nuori nainen, joka sen todennäköisesti vei.