maanantai 25. huhtikuuta 2011

Perpignan

Kotona jälleen! Lähdimme lauantaina hetken mielijohteesta Ranskaan. Menimme Pyreneiden yli Lanquedoc-Roussilloniin, josta olimme varanneet pari yötä majatalosta. Lanquedoc-Roussillon on hienoa seutua: vuoria, viinipeltoja, vanhoja kaupunkeja, tippukiviluolia...

Menomatkalla pysähdyimme jaloittelemaan ja lounaalle Perpignaniin. Matkaa Barcelonasta Perpiganiin on vain parisensataa kilometriä, ja nyt pääsimme ensimmäistä kertaa tutustumaan tähän Pyrénées-Orientales -departementin pääkaupunkiin. Nähtävyyksiin emme ehtineet tutustua, kunhan vain käveleskelimme ja katselimme kaupungin menoa. Oli rauhallista, ihmiset olivat ilmeisesti lähteneet jonnekin pääsiäisen viettoon. Perheen metrinmittaiset ilmoittivat haluavansa muuttaa "tänne pikkukaupunkiin", koska Barcelonassa on aina niin kova meteli. Tottahan se on.

 Kaupungin halkaisee joki, jonka vartta pitkin kävelimme ja syötimme pullasorsia. Vaikka tykkään Barcelonan palmuista kuin hullu puurosta, eivät plataanitkaan ole hassumpia. Hyvin ranskalaisia minusta.

Lounaalla kävimme Le Double Y -ravintolassa. Voi kuinka ruosteessa minun ranskani onkaan, en kerta kaikkiaan saanut sanottua mitään ranskaksi! Ymmärsin sujuvasti, mutta vastailin espanjaksi. Mutta kyllä se ranska jo parin päivän treenillä alkoi palautua, onneksi!

Ei kommentteja: