maanantai 25. huhtikuuta 2011

Tippukiviä ja vähän dinosauruksiakin

Sunnuntai valkeni puolipilvisenä ja sadettakin ripsautti. Kyselimme majatalomme (sitä mainostettiin linnana!) emännältä vinkkejä päivän ohjelmaksi ja hän ohjasi meidät lähellä sijaitseviin luoliin.

Les Grandes Canalettes on yksi Euroopan hienoimpia tippukiviluolia ja taitaapa se olla Unescon maailmanperintökohdekin. Luolia on kaikkiaan kolme ja ne sijaitsevat Villefranche-de-Conflentissä. Kävimme luolista kahdessa: varsinaisessa Les Grandes Canalettes'ssa sekä Cova Basterassa, jossa on dinosauruksia. Tippukiviluola oli U-P-E-A, dinosaurusluola aikuisille pettymys.

Matkalla tippukiviluoliin. Ulkona oli parikymmentä astetta ja tuulista, luolissa on puolestaan aina 14 astetta. Luolissa tarkeni paremmin kuin ulkona!

Kuvat eivät anna oikeutta luolalle, siellä oli niin hienoa. Kyllä luontoäiti on ollut taitava!


 Jos kuvan suurentaa, voi nähdä taustalla pikkuruisen sillan, jolla seisoo pikkuruisia ihmisiä. Kuvista ei saa selvää mittakaavasta. Luola oli todella suuri, ja jossakin taisi lukea, että se on kaikkiaan 10 kilometriä pitkä, mutta opastettu ja valaistu reitti oli noin puoli kilometriä. Luolassa soi klassinen musiikki, sopi hyvin tunnelmaan!

 Tippukivien jälkeen siirryimme katsomaan dinosauruksia. No joo... Meillä on kova dinosaurusbuumi päällä, joten lapsille tämä upposi hyvin, mutta olihan ne pahvidinosaurukset aika huonoja.

Dinosaurusfaktaa opiskelemassa.

Ei kommentteja: