lauantai 18. kesäkuuta 2011

Ruokia maailmalta


Viime vuonna lastemme koulussa oli teemana Miro, tänä vuonna maailman ruokakulttuurit. Joka luokalla oli oma maa tai maanosa, joiden ruokakulttuuriin kevään aikana tutustuttiin.

Koska eilen oli primarian viimeinen varsinainen koulupäivä (ensi viikolla he ovat kolme päivää leirikoulussa ja sen jälkeen alkaa se ihan oikea loma), pidettiin eräänlainen kevätjuhla jo nyt pois alta. Lapset saivat tehtäväksi valmistaa kotona vanhempien kanssa oman ruokakulttuurimaansa erikoisuutta ja iltapäivällä me vanhemmat saimme tulla maistelemaan niitä. Lapset olivat askarrelleet rekvisiittaa ja pukeutuneet kokeiksi, totta kai.


Meille sattui maiksi Etiopia (teimme hedelmäjuomaa) ja Intia (teimme lassia). Olimme (tai siis minä olin, minullehan nuo jäi tehtäviksi) onnekkaita ja pääsimme helpolla, toiset olivat väsänneet tiramisua, sushia, kevätkääryleitä, fettuchinia ja mitä kaikkea muuta!


Ohjeet saimme koululta, mutta koska yli-innokas siivoojamme eli rakas mieheni laittoi ne jo kierrätykseen, en voi niitä nyt sanasta sanaan tänne kirjoittaa. Hedelmäjuomaan kuitenkin laitoimme mansikka-, rypäle-, appelsiini- ja ananasmehua sekä appelsiiniviipaleita. Lassiin tuli pari purkkia maustamatonta jugurttia, purkki vettä, hedelmää valinnan mukaan ja sokeria, plus päälle minttua, kanelia tai mitä halusi.

Tykkään kovasti meidän koulusta ja siitä, kuinka he järjestävät kaikenlaista kivaa aktiviteettia. Ehkä se on tuollaisen pienen koulun etu, että tunnelma on välitön ja jollain lailla perhemäinen. Koulun kautta olemme todella päässeet sisälle katalaanikulttuuriin, onhan koulu vahvasti katalaani, ja minusta se on hyvä juttu, vaikka aluksi haikailinkin espanjalaisen koulun perään. Mutta nyt en kyllä vaihtaisi!

Ei kommentteja: