perjantai 17. kesäkuuta 2011

Yksi suosikkikirjoistani

Meillä on ollut taas tämän viikon komeroremontti päällä, tällä kertaa lasten leikkihuoneessa. Komero on nyt valmis, mutta kuluneen viikon ajan pakenin meteliä, pölyä ja puheliasta ja viheltelevää puuseppää rannoille ja puistoihin. Mukanani kulki rantapyyhe, vesipullo ja Torgrim Eggenin Sisustaja.


Takakannessa jo lukee, että kirja on tyrmäävä lukuelämys sisustusfriikeille, trendipelleille, brändien orjille, feng shuihin hurahtaneille, kaupunkilaisille ja esteettisistä arvoista kiinnostuneille. Siksipä kai olen lukenut kirjan monta kertaa.

Juonesta ei sen enempää, kuin että kirja kertoo oslolaisesta sisustusarkkitehdistä, jonka hillitty ja hallittu elämä menee sekaisin, kun hän kohtaa yläkerran Sylvian, joka edustaa kaikkea sitä, mitä päähenkilö halveksii. Lopulta mies on valmis epätoivoisiin tekoihin...

Pidän kirjassa paitsi tarinasta ja kielestä myös muotoilusta, arkkitehtuurista ja sisustuksesta kertovista pohdinnoista. Kirjassa vilahtelee tutut design-esineet ja muotoilun suuret nimet. Se mistä kirjassa kuitenkin ehkä eniten pidän on se, kuinka "sosiaalisesti lukihäiriöisen"päähenkilön elämän romahtaminen ja sisäinen maailma on kuvattu. Kerrassaan hykerryttävää!

3 kommenttia:

Riikka V. kirjoitti...

Luit ajatuksiani lukuvinkkipäivityksen suhteen. Olen kaivannut vinkkejä ja ajatellut kysellä niitä FB:ssä, mutta tässäpä nyt ainakin yksi. Olisiko sulla muitakin hyviä kirjoja mielessä?

Suvi O. kirjoitti...

Kuvasta päättelen, että kelit on suosineet pakoreissujasi?
Kuulostaa hyvältä kirjalta. Voisin olla kiinnostunut, sillä voin kuvitella, että saatan muistuttaa etäisesti tuota yläkerran Sylviaa... ;)
Saammehan jossin vaiheessa kuvia uusista komeroista?

Ansku kirjoitti...

Riikka: Voisinpa tehdä vaikka ihan postauksen kivoista kirjoista, joita mun kirjahyllystä löytyy! Suurensuurihan tuo kirjapino ei ole, mutta on siellä jokunen helmi joukossa. Suomenkielisten kirjojen saanti on ollut kuluneena kymmenenä vuotena hieman rajallista :).

Suvi: No vihdoinkin täällä alkoi kesä! Silloin, kun Suomen lööpit hehkuttivat mielettömiä helteitä, kärsittiin täällä myrskyistä ja sateista. Mutta nyt vihdoin tarkenee :)! Ja lupaan kuvan komeroista, tosin en tiedä miten rajaan ne kamalat vaateröykkiöt niiden sisällä pois!