maanantai 5. huhtikuuta 2010

Sant Miquel del Fai



Eilen jyrisi ukkonen oikein kunnolla ja mies mutapaini maastopyöräreissullaan niin että roiskui. Tänään oli sitten jälleen lämmin ja aurinkoinen päivä, ja me lähdimme Sant Miquel del Faihin, noin 50 kilometrin päähän Barcelonasta, katsomaan vesiputouksia!

Upea paikka! Henkeäsalpaavan kauniit vuorimaisemat, vanha luostari, polku joka kulkee vesiputouksen takaa, tippukiviluola... Ensi kerralla hyvät piknik-eväät mukaan!

Katalonian lippu. Huomaa jo kovin vihreä pusikko taustalla!

Luostarin edessä oli lampi, jossa uiskenteli joutsen ja isoja kaloja.

Polku kulkee tuon ylimmän vesiputouksen alta, tai siis tunnelissa sen takana.

Ja polku on ihan kunnon tie, ei mikään kinttupolku :). Vesiputouksen alta kulkevan tunnelin suu on tuossa edessä. Lapset leikkivät koko matkan, että me aikuiset olemme luolakarhuja ja he ovat kenguruita, jotka ovat kesyttäneet karhut. Huomautukseen, että eivät kengurut asu vuorilla tuli vastaus "mutta nämä kengurut ovat kesälomalla". (Joo tiedän, tämä oli juurikin näitä juttuja, jotka naurattavat vain vanhempia... Ei enempää lasten suusta -juttuja! :))

Tippukiviluola. Eräässä maanalaisessa järvessä elelee pieniä kaloja ja luolassa kasvoi myös saniaisia. Jännä.

Maisemia. Eivät paljon häviä Alpeille, saati sitten Juralle.

Luostari. Rakennuksessa on ainakin myymälä ja taisipa olla ravintolakin. Nettisivujen mukaan siellä voi järjestää myös vaikkapa häät. Emme voineet tutustua kovin perusteellisesti rakennukseen, oletan, että pääsiäisen takia kaikki ovet eivät olleet auki.

Kevät on jo pitkällä!

1 kommentti:

Wanha kirjoitti...

Hieno paikka! Tuonnekin sitten joskus :) Mua alko naurattaa kesälomailsevat kengurut :D