sunnuntai 11. syyskuuta 2011

Ennen arjen alkua


No jo on tänä kesänä postailtu patikkaretkistä! Olimme tänäänkin vuorilla, Montsenyn luonnonpuistossa, tarkemmin sanottuna Coll Formicissa. Suunnitelmissa oli tehdä kunnon haikki, mutta kuumuus ja ehkä myös lasten osalta innostuksen puute saivat kävelyn jäämään lyhyeksi ja keskityimme sen sijaan eväiden syöntiin ja karhunvatukoiden poimintaan. Kauniit maisemat ja mielenkiintoinen maasto, kiva päiväretkikohde!3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei, osittain tämän sinun blogisi vaikutuksesta päätimme suunnitella kahden pariskunnan voimin myöhäissyksyksi reissun Barcelonaan, haaveenamme kunnon kaupunkiloma höystettynä parilla päiväreissulla johonkin vuorille patikoimaan.

Osaisitko/haluaisitko kertoa mitkä olisivat sinun mielestäsi pari sellaista käymisen arvoista (siis lähinnä upeita maisemia tarjoavaa) patikointikohdetta joihin pääsisi junalla tai bussilla?

Kaunis kiitos jo etukäteen vinkeistä! -päivi

Ansku kirjoitti...

Hei vaan!

Helpoimmin tavoitettava retkikohde taitaa olla Montserrat, jossa on todella hienot ja erikoiset maisemat. Sinne pääsee julkisilla, junalla ainakin ja uskoisin, että myös bussilla. Junainfoa tässä:
http://www.barcelona-tourist-guide.com/en/tour/barcelona-montserrat.html

Muita on esim. Collserola (sinne pääsee jopa metrolla tai paikallisjunalla, on siis ihan Barcelonan vieressä. Tuolla sijaitsee Tibidabon huvipuisto) tai Montseny (jonne pääsee junalla tai bussilla).

Collserolan etu on se, että se on niin lähellä ja maisemat hienot, mutta se ei ole todellakaan erämaata eikä siellä ole isoja vuoria. Kyllä siellä silti saa aikaan useamman tunnin kävelyretken, jos niin haluaa.

Montsenyssa on järviä, vuoria, metsiä, pieniä kyliä ja paljon patikointireittejä. Sinne pääseminen julkisilla vaatii vähän vaivannäköä ja tiedonetsintää, helpointa olisi vuokrata auto.

Jos haluaa muuten vain tehdä päiväreissun esim. johonkin pikkukaupunkiin niin renfe-junat ovat edullisia ja niillä pääsee melkein minne vaan!

Tervetuloa!

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos! Pidetäänpä nämä vinkit mielessä. :) Hyvä reissu siitä tulee!