lauantai 3. syyskuuta 2011

Kouluhommakiukku

Hemmetti, enää viikko aikaa tehdä läksyt!

7-vuotias sai kesäläksyiksi kolme tehtäväkirjaa, jotka pitäisi viedä tehtävät tehtyinä ensimmäisenä koulupäivänä opettajalle. Eipä olla tehty ei, kun emme ole olleet kotona, meillä on ollut vieraita ja on ollut muutakin tekemistä.

Aivan kiehun kiukusta tätä koulusysteemiä kohtaan, kun katson, kun toinen tuhertaa kirjojensa kanssa ja itkee lannistuneena, että ei halua mennä kouluun enää koskaan. Ja sama tyttö kun on ollut aina niin innokas oppimaan! Kesän pitäisi olla lomailua ja akkujen lataamista varten, eikä läksyjen tekemistä varten.

Suomessahan tytsy menisi vasta ekaluokalle, täällä hän vääntää yhteen- ja vähennyslaskuja isoilla numeroilla, opiskelee englantia, katalaania ja espanjaa, kirjoittaa kaunolla, pelaa shakkia ja niin pois päin. Luojan kiitos tytsy on teräväpäinen! Mutta silti sääli pientä...
2 kommenttia:

Elisabeth kirjoitti...

Oho! Meillä lapsilla nuo on olleet ihan vapaaehtoisia kesätekemisiä!

Ansku kirjoitti...

Mä itse asiassa luulen, ettei noita kaikkia tarvitsisi tehdä, mutta kerropa se ylitunnolliselle 7-vuotiaalle! Olen yrittänyt sanoa, ettei se haittaa, jos jää tekemättä ja että minä otan syyt niskoilleni, mutta ei auta. Huoh, toivottavasti neiti oppii jossain vaiheessa vähän relaamaan... (sitten 10 vuoden päästä manaan näitä toiveitani...))