tiistai 22. syyskuuta 2009

Finlandia 1906-1907

Tein tänään löydön noilta kirjamarkkinoilta! Tämä menee kirppislöytöjeni kärkeen!


Finlandia 1906-1907:n tarkoituksena "on aikaansaada vilkkaampi matkailijatulva ja suurempaa kauppayhteyttä eri maiden välillä." "Finlandia toivoo, että Matkakirja, huolimatta siinä olevista puutteista, on osaltaan oleva apuna antamaan kuvan eri maiden luonnosta ja sivistysoloista sekä myöskin, että se on oleva matkailijalle joksikin hyödyksi".

Kirja on siis matkaopas viime vuosisadan alun Suomeen.


Ja mikäs tämä Finlandia sitten on? "Finlandian päämaalina on työskennellä kansainvälisen matkailijaisuuden edistämiseksi sekä etupäässä matkailijaliikkeen johtamiseksi Suomeen ja Suomesta niinkuin myöskin matkailijaliikennettä koskevien olojen kehittämiseksi tässä maassa." "Finlandia tarkoittaa alallaan edistymistä maassamme, jota kohtaan ei kukaan isänmaanystävä saa jäädä välinpitämättömäksi."


Rahallisella arvolla ei ole sinänsä mitään väliä, minusta kirja on älyttömän hauska löytö Barcelonasta, mutta näköjään C. Hagelstamin Antikvaarisessa Kirjakaupassa tästä on joskus pyydetty 95 euroa. Minä maksoin vitosen ja siitäkin olisi voinut tinkiä, jos olisi jaksanut.

6 kommenttia:

Jonna kirjoitti...

Hulppea löytö! Mitenkähän kirja on Barcelonaan kulkeutunut? Mielikuvitus lentämään ; )

Tuikku kirjoitti...

jäähyytelö- ja luunsärkemiskoneita myytävänä - mielenkiintoista. Ja tilauksia otetaan kiitollisuudella vastaan; miten on nykypäivänä?? Ihanan löydön olet tehnyt.

Riikka V. kirjoitti...

Hieno löytö!

Ansku kirjoitti...

Jonna: Kirjassa kerrotaan, että "...on hotellien ja höyrylaivojen isännistöjen kanssa sekä Suomessa että ulkomailla tehty sopimus siitä että näiden on pidettävä Matkakirjaa näkyvillä paikoilla matkustajain huoneissa ja höyrylaivojen salongeissa... Painoksen suuruus on oleva 12,000". Kirjani on siis ehkä ollut joskus jossain höyrylaivan salongissa, jännää...:)

Tuikku: Minusta oli hauska tuo Leikkikalu & Kalanpyydysliike. Tosin vähän vaikea on nähdä yhteys noiden myyntituotteiden välillä.

Riikka: Niin minustakin :D

Suvi O kirjoitti...

Eikös se vähän ole niin, että lasten ja miesten leluilla on eroa vain hinta? Tämä selittäisi Leikkikalut ja Kalanpyydykset samassa kaupassa.

Loistolöytö kerrassaan! Missäköhän lie kirjasi on seikkaillut? Osaispa se kertoa!

Ansku kirjoitti...

Suvi O.: Olisi kyllä kiva tietää... Kirja on hyvässä kunnossa,tuskin on siis ollut missään matkustajain huoneissa :)