perjantai 11. kesäkuuta 2010

Piknik-puuhaa

Voisin laittaa tähän nyt kuvan juuri leipomistani omenapiirakoista, mutta saisitte sen väärän käsityksen, että olen jonkin sortin talousihme. En suinkaan ole. Viikonlopulle on vaan ohjelmassa jos jonkinlaista piknikkiä, siksi leivoin. Huomisen retkelle on luvassa täytettyjä patonkeja, salaattia ja sitä omenapiirakkaa (kuinka omaperäistä), tarkoitus on porukalla jakaa eväitä. Sunnuntain piknikille otetaan mukaan sitten sitä, mitä lauantai-iltana löydetään kaupasta.

Meillä on nyt uusi iso kylmälaukkukin kesän retkiä varten. Pysyypä limpparit kylminä. Tyylikkäät muoviastiat kun vielä löytyisi, tylsää käyttää kertakäyttöastioita.

Äh, laitan sittenkin kuvan. Onpahan jotakin todistusaineistoa siitä, että joskus meilläkin leivotaan ja ollaan kunnon kotiäitejä.


Ja väänsin viikolla pitsaakin omista basilikoista.


Viikonlopulle on luvattu vesisadetta, mutta ihan sama. Syödään eväät autossa, jos kovin rankaksi yltyy.

2 kommenttia:

Mirella kirjoitti...

Hei! Olen seurannut blogiasi jo pidemmän aikaa aivan innolla. Olen jo muutaman vuoden ollut todella kiinnostunut Espanjasta ja sen kielestä. Keväällä aloitin vihdoinkin lukion (kauan odotetun) espanjan opiskelun, tosin olen pari vuotta sitä ennen opiskellut omatoimisesti. Saimme helmikuussa kuulla, että meillä on mahdollisuus yhdessä espanjan ryhmämme kanssa päästä viideksi päiväksi (9.-14.10.)sinne, Barcelonaan. Olen aivan innoissani tästä! Matkaliput ja hotellit on jo varattu, vielä odotan, että pääsisin pakkaamaan (enää 117 päivää!).

Älä naura, olen odottanut lähtöpäivää jo monta vuotta. Se oli pitkään suurimpana unelmana, enkä ikinä uskonut sen toteutuvan. Vielä toivotaan, että säät suosivat meitä matkan aikana. Lokakuu on kuulemma sateisin kuukausi Katalooniassa.

Asiaan. Tätä blogiasi lukiessani olen saanut hirmuisesti tietoa Barcelonasta (ja Espanjasta yleensäkin), mitä ei voi netin matkaoppaista saada. Muchas gracias!

Minulla on kuitenkin pari kysymystä. Pärjääkö siellä Katalooniassa castellanolla vai onko katalaani vallitseva kieli? Osaavatko siis kaikki myyjät sun muut sujuvaa castellaanoa, vai heittävätkö ne väliin sanoja katalaaniksi? Tosin en vielä parin kurssin taidoilla (sekä vähän ylimääräisellä) osaa espanjaa sujuvasti. Nyt on kesä aikaa harjoitella kaupassa asioinnit, tien kysymiset sun muut joka päiväiset asiat. Olemme vasta opetellut preesensmuodot, joten muut muodot jäävät todennäköisesti itse opiskeltavaksi. Olen myös lukenut, ettei espanjalaisten englannin taito ole kovinkaan vahvaa. Kaupoissa ja ravintoloissa asioidessani, ymmärtävääkö henkilökunta, jos väliin heittää pari sanaa englantia? Olen eniten huolissani matkan aikana kielimuurista, toivottavasti se ei ole liian iso :)

Niin, ja vielä tärkeä kysymys. Minkälainen on hintataso Barcelonassa? Luin aiemmasta postauksestasi, että hintataso on alempi kuin Berliinissä (jossa on kuulemma jo todella halpaa, sanoivat lukiomme saksan ryhmäläiset). Miten siis on?

Todella paljon kiitoksia, jos voisit vastata näihin. Taidan kysyä myöhemmin lisääkin, jos kysyttävää tulee mieleen. Jatka kirjoittamista, minulle tästä blogista on t o d e l l a paljon ollut hyötyä jo nyt. Tahdon matkamme aikana ottaa kaiken irti kaupungista. Ja aion aivan varmasti palata sinne (ehkä pysyvästikin)! Barcelona ja koko Espanja on sulattanut sydämeni, tuntuu että koko maa olisi juuri minua varten. Kaikki vain loksahtavat paikoilleen, kun kyse on tästä maasta (kuulostipa naurettavalta, mutta näin se vain on).

P.S. Sinulla on aivan ihanat lapset! Tykkään myös näistä valokuvista, joita olet postannut. Todella laadukkaita ja hienoja :))

Ansku kirjoitti...

Kiva kuulla, jos tästä on ollut jollekin iloa ja jopa hyötyä :D! Ja tervetuloa Barcelonaan, ei täällä lokakuussa tainnut vielä kovin sateista olla. Ei ainakaan kylmää!

Kastellaanilla pärjää oikein hyvin, minäkään en osaa vielä katalaania muutamaa sanaa enempää. Täällä ollaan niin totuttu turisteihin, että jos vähänkään osaa paikallista kieltä niin varmasti saa asiansa hoidettua. Englantia puhutaan turistipaikoissa, mutta kieltämättä aika huonosti paikalliset sitä tuntuvat osaavan.

Hinnat ovat halvemmat täällä kuin Suomessa, ainakin noin yleisesti ottaen. Riippuu tietysti mitä haluaa ostaa, jossain H&Mssä hinnat ovat aikalailla samat, mutta täällä on paljon edullisia vaateketjuja, joita ei Suomessa ole ja lisäksi sitten halpoja pikkuputiikkeja. Ulkona syöminen on edullista, tapaksia saa muutamalla eurolla.

Jos vain voin olla avuksi, kysy lisää!